NODA navn

Utdanning innen webdesign

Samordnaopptak er åpent, og i tilfelle du lurte på hvordan det er å være webdesigner, så har vi spurt Linn Hustad i Gnist Design hvordan jobben er!

Hei, jeg heter Linn Hustad og jobber med design og utvikling av nettsider i byrået Gnist Design i Tromsø. For å utforme en nyttig og brukervennlig nettside må jeg ha kontroll på to ting: Hva kunden vil formidle og hva brukeren er ute etter.

Hva er ditt fagfelt?

Gnist er et kompakt byrå og jeg får jobbe med flere fagfelt som omhandler brukeropplevelsen: UX-design, innholdsdesign og tilgjengelighet.


𝗛𝘃𝗼𝗿𝗳𝗼𝗿 𝗯𝗹𝗲 𝗷𝗲𝗴 𝘄𝗲𝗯𝗱𝗲𝘀𝗶𝗴𝗻𝗲𝗿?

Jeg har alltid vært kreativ og ble etterhvert også interessert i IT. Jeg liker å observere og stille spørsmål for å forstå hvordan folk og ting fungerer. Av natur er jeg empatisk og har lett for å se en situasjon fra flere sider. Jeg har også et hode som finner små og store forbedringsmuligheter. I jobben min får jeg kombinere alt dette og det er nok en stor del av drivkraften min.


𝗛𝘃𝗼𝗿𝗱𝗮𝗻 𝘃𝗮𝗿 𝘃𝗲𝗶𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗹 𝗮̊ 𝗯𝗹𝗶 𝘄𝗲𝗯𝗱𝗲𝘀𝗶𝗴𝗻𝗲𝗿?

Jeg kom veldig tidlig inn i “webverden” (rundt år 2000), og via privatskole-studier traff jeg likesinnede og vi etablerte vår egen bedrift, for å tilby “gode nettsider til små bedrifter”. 20 år senere er naturlig nok både teknologi, fagområder og utdannelse totalt forandret. Min ekspertise i dag kommer fra praktisk erfaring, egenlæring, samt utvalgte kurs og workshops. Med andre ord kan du lykkes både via et utdanningsløp og egenlæring/praksis. Dine viktigste egenskaper er engasjement i faget og lærelyst.


𝗛𝘃𝗼𝗿𝗱𝗮𝗻 𝘀𝗲𝗿 𝗵𝘃𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗱𝗶𝗻 𝘂𝘁?

I hverdagen jobber vi i prosjekt - overordnet som team, men i praksis mye selvstendig. Vi har alltid minst en designer og en programmerer per prosjekt.

Mine typiske oppgaver er følgende:

• Research. Å bli kjent med kunden og målgruppen: Identitet, behov og målsettinger.

• Strukturere. Etablere sidekart, wireframes, innholdsplan.

• Definere det visuelle designet (Adobe XD eller Figma). Kundens identitet, stiler og komponenter til nettsiden, samt skisse utvalgte sidemaler.

• Bygge en WordPress prototype. Gnist har et solid og fleksibelt egenutviklet rammeverk, og sammen med en stadig mer brukervennlig Full Site Editor, kan jeg som designer bygge svært mye av en nettsiden uten hjelp fra programmererne våre. Balansen her avhenger av kompleksiteten på prosjektet.

𝗛𝘃𝗮 𝗲𝗿 𝗱𝗲𝘁 𝗸𝘂𝗹𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗺𝗲𝗱 𝗷𝗼𝗯𝗯𝗲𝗻?

Det kuleste med jobben min er den konstante utviklingen - det blir aldri kjedelig! Jeg får jobbe med engasjerte kunder og ulike typer prosjekter. Med teamet mitt får jeg utvikle stadig nye metoder og løsninger. Vi drar på internturer sammen, eller til store europeiske konferanser. Jeg har verdens mest inspirerende kollegaer!Om jeg skulle dele en liten røverhistorie så var det en gang jeg fikk en parkeringsbot jeg mente var urettferdig, og jeg klaget til selskapet. Via epost-signaturen min ble jeg “spottet” som webdesigner og parkeringsselskapet endte med å bli kunde hos meg. Alt kan skje ;-)Høres det gøy ut å jobbe som webdesigner? Da kan du sjekke ut https://utdanning.no/yrker/bes... for hvor du kan søke deg inn!