NODA navn

Utdanning innen IX utvikler

1. februar åpner samordnaopptak, og har du lurt på hvordan det er å være IX utvikler? Eller Front-end utvikler?

Vi har spurt Magnus Skare som jobber for Riktig Spor i Bodø hvordan hans hverdag er!

Hva er fagområdet ditt?

På Riktig Spor er jeg i all hovedsak en såkalt front-end utvikler, og tar tanker og ideer fra designere og kreatører til en levende og interaktiv nettside du og jeg kan besøke i nettleseren. Som utvikler og fagleder for web-faget er jeg en del av hele prosessen hos oss, og bistår med innspill og rådgivning til gode brukeropplevelser og universell utforming.


Hvordan fant du det ut og veien dit?

Studieretningen min på universitetet var veldig designfokusert, og her så jeg raskt at jeg gjerne ville faktisk bygge alle designkonseptene jeg laget i Photoshop (vi hadde ikke Figma og Sketch enda...).

På videregående gikk jeg medier og kommunikasjon, og fikk utforsket hele spekteret av mediefaget. Løpet etterpå gikk til det store utlandet, der jeg landet på Winchester University, og studerte Digital Media Design. Tredje- og siste året her ble til dels gjennomført i Norge, der jeg tidlig fikk jobbe hos Riktig Spor i Bodø!

Interessen for å bygge ting, ta ting fra hverandre og se hvordan ting fungerer "under panseret", og gjorde utvikling til naturlig reise om man skal være litt etterpåklok.


Hvordan er hverdagen din nå?

En hverdag for hos oss består av mye forskjellig. Som et designbyrå har vi alltid forskjellige prosjekter fra måned til måned, som i seg blir en naturlig variasjon, men i bunn og grunn bygger jeg kreative konsepter gjennom kode.

En typisk hverdag starter med litt jålete kaffe, før vi hiver oss på agendaen for dagen. Agendaen varierer fra uke til uke, og innebærer et tett samarbeid med designere for å levere gode brukeropplevelser. En typisk prosess legger det strategiske til grunn før vi i det hele tatt tenker på fonter eller farger, og som utvikler er jeg med hele veien her, og tar helt over når vi bygger prototyper og den ferdige løsningen.

På si er det naturligvis viktig å få med seg ukens nye JavaScript-rammeverk, og holde seg oppdatert på annet bransjenytt. Kan man trygt bruke container queries nå? Nei? Da sjekker vi igjen neste uke.


Hva er det kuleste du har jobbet med?

Jeg kan godt nerde over kule API-løsninger og lure kodetriks, men av kule prosjekter må man nesten nevne https://1000jobber.no/. Dette er en større kampanje for å dra søkere til sommerjobber i Nord-Norge, der bedrifter kan merke sin annonse som en del av kampanjen, og bli promotert på nettsiden og andre smarte kanaler!


Lurer du på mer om hvor du kan søke for å bli front-end utvikler? Sjekk ut: https://utdanning.no/yrker/bes...