NODA navn

Utdanning innen grafisk design

Opptaket til høyere utdanning er startet, i den anledning har vi tatt en prat med Karine Kimo Pedersen i Árvu om hvordan hverdagen som grafisk designer er!

Hvilket fagområde jobber du med?

Jeg jobber innenfor grafisk design, som også glir over i web og UX. Jeg designer visuelle identiteter, nettsider, emballasje, trykksaker, digitale kampanjer til some og alt imellom. De fleste prosjektene starter med logodesign og glir deretter videre over til fargepaletter, typografivalg, foto (som min kollega tar seg av) og til slutt design av nettside hvor alt blir samlet.

Hvordan fant du ut at du skulle bli grafisk designer?

Tror ikke jeg visste hva grafisk design-faget var før jeg bikka 18-19 år. Husker dog allerede fra barneskolen at jeg var mer interessert i å tegne opp en korrekt layout med linjal og sylskarp sort penn i matteboka, enn det å faktisk løse matteoppgavene. Visste ikke på dette tidspunktet at dette var noe jeg kunne kose meg med i en faktisk jobb. Mattelæreren min trodde nok mer på at dette var en diagnose.

Hvordan var veien til å bli grafisk designer?

Jeg valgte design og håndverk på første året, i håp om at jeg skulle finne noe designaktig. Fikk istedet en lærer som kun var opptatt av håndmaling og sying, fikk omtrent ikke røre en datamaskin. Så det var ganske bortkastet. Fant en «ordentlig» designskole etter VGS.

Hvordan ser hverdagen din ut nå?

Hverdagen nå består av mye prosjektstyring (siden jeg er daglig leder i eget byrå, med 4 ansatte å planlegge dagene for), men har heldigvis også tid nok til å få designe på prosjekter selv også, som jeg jo liker best av alt. Dagene består av kundedialog, møter med kollegaer og partnere samt design for ulike kunder.

Hva er noe av det kuleste du har gjort på jobb?

Et av de kuleste prosjektene hittil må være da vi både fikk designe visuell identitet til en samisk designmesse (Šoop šoop het den), og samtidig være en del av utviklings- og arrangør-teamet som arrangerte messe både i Tromsø, Trondheim og Lillestrøm. Gigaprosjekt som besto av både det å finne utstillere til messen, være med arrangere kursing for dem, markedsføre messen og det å være der selv og se alt komme til livet på selve dagen.

NODA har også en Podkast serie hvor vi tidligere har pratet med Eivind Reibo, du kan høre den HER

Synes du det høres spennende ut å bli grafisk designer? trykk HER for å se hvor du kan utdanne deg til grafisk designer!