NODA navn

iFinnmark artikkel om Vadsø prosjektet

Nord-Norsk Design og Arkitektursenter (NODA) har vært på besøk i Vadsø denne uken for å samle innspill til å bygge et fellesrom i byen de selv ikke vet hvordan skal se ut.

– Det var en spennende invitasjon og jeg synes det var veldig flott at de ville engasjere innbyggerne i Vadsø om hva vi ønsker. Det var en veldig interessant måte å nærme seg en utfordring på, sier Helge Ovanger fra pensjonistforbundet i Vadsø.

Les hele artikkelen her

– Vi er veldig glad og forberedt på at det er noe annet enn enda et grått og kjedelig bygg som skal bygges der, sier Sonja, lederen for Ungdomsrådet i Vadsø kommune, Sonja Langvatn Raudajoki. - og at Vadsøs befolkning får lov til å være med å bestemme!

Sonja sier at de ønsket seg en møteplass hvor de kan være i ly for vær og vind, spesielt på vinteren. En tuftepark, lekeplass eller noe sånt.

– Planprosesser er dryge. Likevel er NODA opptatt med å få flere til å bidra med medvirkning. Det er her man kan påvirke sine omgivelser, selv om man først får se resultatet av slike prosesser flere år seinere. Når en selv kanskje er i en helt annen livssituasjon. Dermed ønsker vi å få medvirkning med i en prosess der man etter kort tid ser resultatene av den innsatsen man setter inn i form av medvirkning, sier Kjersti og sikter til at de vil ferdigstille prosjektet i løpet av året.


Tankene og ønskene til befolkningen i Vadsø blir oversendt til arkitekter og designere som skal besøke Vadsø i månedsskiftet april/mai for en befaring. De skal så komme opp med skisser og plantegninger som blir stemt over at en lokal jury og vinnerprosjektet skal stå ferdig ved slutten av året.