NODA navn

Designskole for alle: DARK_ung

Designskolen er etablert for å gi et tilbud til barn og unge etter skoletid og i ferier for å gi opplæring i design og arkitektur. DARK_ung har arrangementer i løpet av skoleåret og designene som barn og unge lager blir stilt ut på DARK_ung festivalen som arrangeres hver vår.

Høstens aktiviteter er:

· Arkitekturvandring. 8 september, kl 1700-1830: Bli bedre kjent byen din ved å gå en tur gjennom sentrum og se på bygg. Guidet av en Arkitekt eller Byplanlegger de unge få oppleve byen de bor i, og får kanskje oppleve nye steder i byen.

· "Møt en Arkitekt" (Foredrag). 13 september, kl 12.30-13.30: En presentasjon til elever ved linja "Kunst, Design og Arkitketur" på Breivang VGS. Hva er en arkitekt? Hvordan blir man arkitekt og hvordan jobber man som arkitekt?

· "Arkitektur og Sirkulærøkonomi (Foredrag) 14 september, kl 15:15: En presentasjon til unge entreprenører i gruppa Go Circular. Tematikken ble presentert gjennom å vise et eksempelprosjekt som viser hvordan sirkulærøkonomi fungerer i praksis i et arkitekturprosjekt.

·DANS+DESIGN. Høstferien.
Kostymer og koreografi henger sammen. Redesign blir tema for kostymene vi skal sy. Sammen med koreograf og danser Xenia Perino skal vi designe bevegelser til kostymene.
· del 1: Kostymedesign. 6 okt kl11.30-16.00, NNKM.
· del 2: Koreografi. 7 okt. kl 11.30-16.00, Løkta.

· Foto (6-7 okt/høstferie).Digital arrangement med mål om å nå barn og unge i hele den nordlige landsdelen; Nordland, Troms og Finnmark. Aktivitet i høstferien. Tema: Detaljer i Arkitekturen. Resultatet vil bli utstilt i Dark_ung festivalen (vår 2023).

· Halloween design. 25 Oktober 16:30-18:30 Lukket arrangement for Kreftforeningens barn og ungdomsgruppe "Treffpunkt". Vi skal lage Halloween tilbehør.

· Hårdesign. 9 november 13:00 - 15:00. På salongen på frisørlinja, Breivang VGS vil deltagerne får en innføring i hårdesign og hvordan man kan style enkle hårfrisyrer med fletter. Dette er forholdsvis enkle teknikker som fremmer mestring hos deltagerne.

· Ukrainsk design. 11 november 12:00 - 14:00, Tromsø Bibliotek. Drop-in basert aktivitet på Barnas Dager i Tromsø. Deltagerne får prøve seg på ukrainsk design. Ukrainske mønster er flotte. Hvis man ser nærme og vet hva man ser etter kan man lese navn inni mønsteret. Nysgjerrig? Kom og prøv selv!


Følg med her, på nyhetsbrevet eller Facebook for endelig dato og påmelding!


Alle barn og unge er invitert, men vi har en ekstra invitasjon til personer som nylig er kommet fra Ukraina. NODA har samarbeid med Ukrainsk forening om høstens designskole. Det å gjøre noe kreativt sammen krever ikke mye språk-kunnskaper, men kan gi et lite avbrekk og samtidig fungere som integrering.


Prosjektet er støttet av Tromsø Kommune (TK), Samfunnsløftet (SNN), Integrering og mangfolds direktoratet (IMDI) og Barne-, ungdoms- og familiedirektoretet (BUFDIR)