NODA navn

NODA med egen podkastserie

Lytt til podkasten "NODA Det du vil vite om design og arkitektur"!

NODA har blitt kontaktet av flere videregående skoler i Nord-Norge som ønsker bedre innsikt i hva en arkitekt eller designer gjør. Derfor har vi invitert våre medlemmer til å fortelle om deres reise fra skolebenken til arbeidslivet.

Det er ikke så lett å vite hva man skal bli når man blir voksen. Kanskje kan denne podkasten gjøre valget litt lettere?

NODA vil vekke nysgjerrighet og inspirere til nytenking rundt bruk av design og arkitektur i Nord-Norge. Vi involverer og engasjerer et bredt lag av befolkningen, og inviterer til dialog mellom faggrupper. Dette er en serie podkaster beregnet for ungdom som ønsker å lære om design og arkitekturfagene.

Målet med podkasten er å dele kunnskap og informasjon om fagene vi jobber med, og inspirere flere unge til å velge utdanning innenfor design og arkitektur. NODA er opptatt av at alle skal få tilgang til kunnskap om fagene, ikke bare de som kan delta fysisk på våre kurs. Så for de som ikke kan komme til oss, kommer vi nå til dem gjennom podkast.


De fire første episodene er en del av serien "Møt en arkitekt". Alle episodene tar for seg ulike tema og har med spennende gjester.

Introduksjonsepisode
Bli bedre kjent med NODA, Nordnorsk Design- og arkitektursenter. Med i studio har vi daglig leder, Michele Renee Widerøe.
Lytt til episoden HER.

1 - Interiørarkitektur
Interiørarkitekt og møbeldesigner Terese Simonsen er på besøk. Hun forteller om hennes reise fra skolebenken til arbeidslivet. Hva vil det egentlig si å være interiørarkitekt?
Lytt til episoden HER.

2 - Landskapsarkitektur
I denne episoden prater vi om landskapsarkitektur. I studio har vi besøk av landskapsarkitekt Mari Bergset som er ekspert innen fagfeltet.
Lytt til episoden HER.

3 - Arkitektur
I dag har vi besøk av Mads Nermo. Han har alltid visst at han skulle bli arkitekt. Han forteller hva som gjør arkitekturfagene så spennende og hvordan det er å studere arkitektur.
Lytt til episoden HER.

4 - Grafisk design
I denne episoden prater vi om grafisk design. Med oss i studio har vi besøk av Eivind Reibo. Han er grafisk designer og har de siste 10 årene jobbet i design-studioet Reibo i Tromsø.
Lytt til episoden HER.

5 - Design og tjenestedesign - kommer mai 2022
I denne episoden prater vi om design og tjenestedesign. Med oss i studio har vi besøk av Martin Bendiksen, som har jobbet profesjonelt med design siden 2014.
Lytt til episoden HER.

Du finner podkasten på Spotify, Apple iTunes/Podkaster og Google podkast.

Produksjon og lyddesign er av vår medlemsbedrift Benzin.

Prosjektet er finansiert av Kulturtanken.


Har du spørsmål eller forslag til tema vi bør snakke om send oss mail på post@no-da.no