NODA navn

NODA i dagens avis

NODA er blitt invitert av Nordlys avisa om å uttale seg om hva som blir viktig i 2021.

Ekspertene er ikke i tvil: Dette blir trendene og den store snakkisen i 2021.

Nordlys har fått hjelp av ekspertene til å se inn i spåkula for 2021.
Av og :

Forhåpningene er store. 2021 er året da koronaen skal slås tilbake og vi igjen kan leve noe tilnærmet et normalt liv, selv om denne ukas TV-bilder fra den amerikanske hovedstaden og Capitol Hill ikke akkurat gir hint om normalitet på begynnelsen av året.

2020 var uten tvil koronaens år. I 2020 ble «koronaen» kåret til årets nyord av Språkrådet. Forhåpentligvis er ikke viruset det eneste vi skal snakke om i det året som akkurat har begynt å strekke på seg.

Nordlys har spurt flere av Tromsøs eksperter innen ulike fagfelt, som handel, design, mote, politikk og kultur. Hva og hvem er det vi kommer til å snakke om i 2021? Her er svarene:

(flere er intervjuet, her viser vi kun vårt svar) :

Systemorientert design.


Det blir det store i 2021, mener Michele Widerøe, direktør for Nordnorsk Design- og Arkitektursenter (NODA).

– Men hva i all verden er det?

– Systemorientert design, eller gigamapping, er en tilnærming for å kartlegge omfattende systemer fra forskjellige perspektiver og nivåer, forklarer Widerøe.

Metoden er visuell.

– Noe som gjør det enklere å forstå helheten i komplekse systemer. Det har vist seg å være et effektivt verktøy for å forenkle, forbedre og fornye offentlig og privat sektor.

Du har kanskje ikke hørt om det systemorientert design. men bare skriv det ned på en gullapp for kunnskapen om ordet er trolig endret innen året er omme, mener NODA-direktøren.

Les hele artikkelen her

Mer om systemorientertdesign hos oss finner du her