NODA navn

DARK-festivalen - en suksess

Det ble en flott uke fylt med faglig påfyll, inspirasjon, design og arkitektur!

Med til sammen over 200 deltakere på arrangementene og 20 flinke foredragsholdere fra ulike sektorer er vi strålende fornøyd med årets festival.

DARK-uka (3-6.nov) bød på lunsjdebatter, kveldsforedrag, kurs, utstillinger og ikke minst fagdag!

Lunsjdebattene:
DARK 2021 bød på et spennende program, blant annet to lunsjdebatter. På den første lunsjdebattten presenterte DOGA Gnist - programmet for innovasjonsdrevet design i distriktskommuner. Tromsø kommune hadde forskningssenteret INCLUDE med på laget under den andre lunsjdebatten, hvor temaet var rettferdig klimanøytral byutvikling. Engasjerte deltakere fikk spennende innsikt og bidro aktivt i diskusjon om viktige og interessante temaer. Vi gleder oss til å følge prosjektene videre!

Tusen takk til DOGA, Tromsø kommune og INCLUDE for flotte bidrag og godt samarbeid, og til Rødbanken og Tromsø bibliotek for lån av lokaler.

Kveldsforedragene:
DARK 2021 bød også på arrangementer på kveldstid: foredrag med Arkitektens hjem og Design vs. Music.

Regissør og programleder for NRK-programmet "Arkitektens hjem", Charlotte Thiis-Evensen, kom til Verdensteateret for å holde foredrag om arkitektur. Arkitektur kan være fortryllende og fascinerende - og noen ganger høytsvevende. Fornøyde deltakere fikk innblikk i hvordan produksjonen har jobbet systematisk med å formidle arkitektur på en folkelig måte. Charlotte bandt sammen foredraget med snutter fra programserien på forbilledlig vis, og deltakerne fikk se klipp fra både tidligere og nye sesonger. Arrangementet var i tett samarbeid med DOGA.

Design vs. Music er en årlig foredragsserie om grafisk design, som også denne gang ble arrangert av Grafill og Tank Design under DARK. Designbyrået Olssøn Barbieri var invitert som foredragsholder. De holdt et forrykende foredrag om deres prosjekter innen visuell identitet og innpakningsdesign.

Tusen takk til DOGA, Grafill og Tank Design for godt samarbeid! Vi ser frem til flere samarbeid i tiden som kommer.

Fagdagen:
DARK-festivalens store og viktige fagdag ble holdt 4. november. Temaet for årets fagdag var design og arkitektur som motor for utvikling. 90 deltakere var samlet til et sosialt og faglig treff på tvers av bransjene. Elleve dyktige foredragsholdere delte av sin kompetanse, erfaringer og prosjekter. Tverrfaglig samarbeid gikk som en rød tråd i foredragene, som en anbefaling til fremtidige prosjekter. Prosjektene viste prakteksemplarer av design og arkitektur som utviklingsmotor; i alt fra distriktskommunal utvikling via nyvinnende produktdesign, identitetsfremmende skiltdesign, ombruk i arkitektur og interiør, til gatenormaler og landskapsarkitektur. En fantastisk dag fullspekket av gode innspill og flotte møter mellom de dyktige fagfolkene vi har i nord. Dagen avsluttet med et festivalparty for alle deltakerne. Vi gleder oss allerede til neste gang!

En stor takk rettes til våre festivalpartnere i Innovasjon Norge, NLA, ND, NIL, Grafill, Nord-Norges Arkitektforening og DOGA. Lyd og lys er levert av våre medlemmer Media Event. Loungemøbler er levert av våre medlemmer SenabEikeland, Inventum, NOVA og Lindbak. Til sist tusen takk til Tromsø Havn som lånte oss fantastiske lokaler.


Kurs:
RISO-trykk: Grafill og Røst kommunikasjon inviterte til introworkshop i RISO-trykk - og kurset ble raskt fullbooket. Deltakerne fikk innblikk i RISO-trykket, og fikk prøve seg med eget trykk, leke med teksturer og lage en morsom komposisjon/illustrasjon.

Utstillinger:
VISUELT-utstilling. Konkurransen Visuelt har som mål å løfte frem det beste av arbeider innen grafisk design, illustrasjon, digital design og moving image med fokus på utøverne, og har som målsetting å inspirere til nytenkning og høy faglig standardårlige konkurranse Visuelt viste fram alle gull-vinnerne i Tromsø under DARK-festivalen 2021.

Midtsemesterutstilling
Landskapsstudiet UiT/AHO viste en utstilling av arbeid fra studenter innen landskapsarkitektur.

Bildene fra dagen finner du her: Fagdagen, lunsjdebattene

Rapport med alle bildene finner du HER