NODA navn

Byromsfest i dagens iTromsø-avis

Lagde liv og røre på Prostneset: – Det er sånt byen virkelig trenger

Lørdag ettermiddag samlet tromsøværinger seg for musikk, lek og mat utenfor Havneterminalen.

Lokale tromsøværinger, turister, unge og gamle samlet seg på torget utenfor Havneterminalen lørdag ettermiddag. Nordnorsk arkitektursenter (NODA) holdt der sin første byromsfest for å blåse liv i et tidligere grått og ubrukt byrom. Med ny fargerik paviljong, en haug med vimpler, flere matvogner og DJ var festen i gang.

Blide mennesker

– Det har kommet så mange, og alle er så blide. Det viser at det skal så lite til for å skape byrom, med enkle tiltak som mat, sitteplasser og et sted for lek, sier daglig leder i NODA, Michele Widerøe.

Hun og Kornelia Farnes i NODA har allerede fått mange ønsker om å gjenta festen til vinteren, og er åpne for innspill til hva det kan innebære. De understreker viktigheten av at alle skal føle seg velkomne til å bruke byrommet.

– I tillegg til at det har vært mye tromsøfolk her i alle aldre, har det vært noen turister. Det var blant annet en colombiansk dame innom som hadde bursdag. Hun lette egentlig etter bussen sin, men oppdaget den gode stemningen her og erklærte at "Her kan jeg jo feire bursdagen min", forteller Widerøe muntert.

Lokalbefolkningen kunne på en egen tavle henge opp sine forslag til omdøpingen av torget.

– Et av de viktigste knutepunktene i Tromsø må ha et navn som reflekterer dette, sier Widerøe.

Navneforslag

Erling Sanne (10) fikk være med på workshop med skolen der de kom med forslag til hva byromsfesten skulle inneholde. Lørdag kom han også med navneforslag til torget på Prostneset, som i dag bærer det nokså anonyme navnet "Torg 1".

Pål Einar Eilertsen i Kaffebønna skryter av initiativet og mener Tromsø trenger mer av lignende arrangementer.

– Det skulle krydd av salgsboder her på et arrangement som dette. Det er sånt byen virkelig trenger, man må få slike ting til å skje med musikk og mat oftere, da kommer folk etter hvert av seg selv.

Les artikkelen her

Artikkel og foto: Thale Tøllefsen