NODA navn

iHarstad intervjuet oss om Designskolen

Vi behøver barnas hjelp! #Hack the crisis kids edition handler om å dele smarte ideer og hacks som flere kan få glede av.

Har du barn, eller er du kanskje barn selv? Frem til 15. mai kan barn og unge komme med sine ideer og prototyper som kan bidra til å stoppe spredning av smitte hjemme. 


- Du kan lage alt, og det kreves ingen forkunnskaper, sier Kornelia Farnes, medlems- og prosjektkoordinator i Nordnorsk Design- og Arkitektursenter (NODA). Prosjektet er en del av NODAs designskole for barn, og et bidrag til den globale bevegelsen #hackthecrisiskidsedition. Det handler om å dele smarte ideer og hacks for å hindre smittespredning.

Som følge av koronakrisen har mange fritidsaktiviteter falt bort og ettermiddagene kan bli lange. – Dette er en fin aktivitet som familien kan gjøre sammen, sier Kornelia i Tromsø.

- Prosjektet utfordrer barn til å tenke kreativt, og har ingen aldersgrense. Det er en sjanse til å la barna bli hørt, og kan gi et grunnlag for en samtale om situasjonen vi er i nå. Hvordan kan man for eksempel besøke bestemor med telefonen?

Barna kan lage en aktivitet, tegning eller prototype som skal gi en løsning på forskjellige problemstillinger de møter på denne våren. Kornelia og NODA håper å motta mange morsomme hacks og ideer for å stoppe smittespredning.

Etter innsendingsfristen den 15. mai vil NODA publisere alle bidragene i en digital utstilling på NODAs nettsider som alle kan se på og lære av. - Da kan man samle familien, ta seg et glass brus og kikke på alt det spennende som har blitt sendt inn, foreslår Kornelia.

Her kan du lese mer om designskolen og prosjektet: https://www.facebook.com/events/1343207015876783/


iHarstad avis

Journalist: Elin Astrid Gjøvik Glad