NODA navn

Workshop om bærekraftig arkitektur, del 2

Tid: 30.09.20 Kl. 12.00
Sted: Breivang videregående skole, Tromsø

Hva forstår vi som bærekraftig arkitektur i Nord-Norge? Workshop nummer 2 har tema økologi og bærekraftig utvikling i byen.

Som en del av prosjektet med våre russiske partnere Arctic Art Institute inviterer vi elevene fra kunst, design og arkitektur-linja på Breivang videregående skole til å møte unge mennesker fra ulike russiske byer for å diskutere arkitektur.

På workshop N2 fikk deltakerne mulighet til å lære mer om økologi og bærekraftig utvikling i byen fra økolog Arseny Konnov (økolog, St Petersburg).

I hans foredrag med tittelen "On ruins, non-places and nature in the city" fortalte han om diverse caser fra St Petersburg og formidlet sine faglige refleksjoner om natur i byen. Etter foredraget var det en diskusjon med spørsmål fra deltakerne. Deretter var det et mindre foredrag fra sosiolog fra Institute of Design and Urban Studies ved ITMO i St Petersburg, Alexandra Nenko, om diverse eksempler på sosial bærekraft om metoder om å skape den, tatt fra hennes eget arbeid og fra hennes kolleger i St Petersburg.

Mer om Alexandra Nenko HER.

Foredraget ble etterfulgt av en diskusjon med russiske og norske deltakere med eksempler fra deres byer (Arkhangelsk, Tromsø, Syktyvkar, Onega, St Petersburg).

Etter workshop N1 fikk alle deltakere en oppgave:

Finn et sted i din by som ikke er bærekraftig nok (med utgangspunktet med triangelen "Economic-Social-Environmental Sustainability).

Beskriv dette stedet og argumenter hvorfor du synes det ikke er bærekraftig.

Hva slags løsninger og ideer kan du komme med for å gjøre dette stedet mer bærekraftig?

På workshop N2 startet vi å gå gjennom presentasjoner fra russiske deltakere og diskutere både utfordringene og eventuelle løsningene.


Vi takker Breivang Videregående Skole og læreren Elin Merete Larsen for det gode samarbeidet, og Arkhangelsk Pedagogical College og Kirill Staritsyn, samt andre deltakere fra St Petersburg og Syktyvkar.

Prosjektet støttes av Barentssekretariatet og gjennomføres i samarbeid med Arctic Art Institute/Arctic Art Forum.

www.arcticartinstitute.com