NODA navn

SE:NODA - Bauhaus Spirit - film

Tid: 05.06.19 Kl. 19.00
Sted: Tromsø

I 2019 markeres 100-årsjubileet for Bauhaus. Denne kunstneriske utopien som ble etablert i en liten tysk by, har satt dype spor etter seg. I dokumentarfilmen Bauhaus Spiritser Niels Bolbrinker og Thomas Tielsch næmere på historien om og arven etter Bauhaus.

Da Walter Gropius etablerte høyskolen Bauhaus i 1919, var målet å skape et miljø der ulike fagretninger gikk opp i en høyere enhet. Skolen ble lagt ned i 1933, etter press fra nazistene, men skolens tanker og prinsipper overlevde og spredde seg. Ikke minst som følge av at skolens grunnleggere og elever etablerte nye miljøer andre steder i andre land, også det en konsekvens av nazismens fremvekst.

Bauhaus-stilen har påvirket både arkitektur, kunst, typografi, grafisk design, møbeldesign og pedagogikk og i Bauhaus Spirit trekkes linjene fra starten frem til i dag. I tillegg ser filmen på hvordan nye utfordringer kan løses ved hjelp av Bauhaus-prinsipper som deltagelse og samarbeid.

Filmvisningen er i samarbeid med Verdensteateret.

Innleder før filmen vil være Elin Haugdal som er professor i kunsthistorie ved Institutt for språk og kultur, UiT Norges arktiske universitet. Haugdal underviser i nyere arkitekturhistorie og -teori og forsker på offentlig arkitektur og bosetting i Nord-Norge, Sápmi og Arktis.

Dato: 05. Juni

Sted: Verdensteateret

Tidspunkt: 19:00


Album fra arrangementet kan du se her