NODA navn

Designskole: Sirkulærøkonomi

Tid: 06.05.21 Kl. 17.00
Sted: Kirkens Bymisjon

NODA arrangerer designskole med tema sirkulærøkonomi for ungdomsklubben til Kirkens Bymisjon

Tenk om vi kunne brukt alle delene fra en ødelagt stol, lampe, telefon eller bil til å lage noe helt nytt? Da hadde vi ikke trengt å hogge ned flere trær eller gravd etter mer stein og metall slik vi gjør i dag.

Dette kalles sirkulærøkonomi, som handler om å bruke de ressursene vi allerede har i stede for å hente nye fra naturen. Siden befolkningen øker, vil også forbruket vårt følge etter. Ressursene vi bruker kommer ikke fra utømmelige kilder, og vi er nødt til å bruke de smartere for å ta bedre vare på jordkloden vår.

I denne workshopen skal vi se på ressursene til bedriften Ekte. De lager flotte møbler i tre, noe som betyr at de har et stort forbruk av trematerialer. For å lage f.eks. en stol må de skjære ut delene de trenger fra store plater og planker. Dette gjør at de får mange små trebiter som i dag kastes i søpla.

Hvordan kan vi bruke disse trebitene på en smartere måte?

Vi har lyst å utforske, ved hjelp av en kreativ prosess, om disse små trebitene kan brukes til å lage noe nytt i stede for å kastes.

Med tegning og plastelina skal vi forme, skape og beskrive vår egen oppfinnelse.

Smittevern: Vi følger strenge smittevernregler. Alle deltakere sitter med god avstand fra hverandre på egne bord, og alle får eget utstyr som ikke deles med andre.

Lukket arrangement for Kirkens bymisjon.

Arrangementet er støttet av Kulturtanken.