NODA navn

Designskole med DKS: Arkitekturhatter

Tid: 26.10.21 Kl. 00.00
Sted: Tromsø

Herre, min hatt! Sju klasser deltok på designskole gjennom Den kulturelle skolesekken i oktober

I oktober arrangerte vi designskole for Den kulturelle skolesekken (DKS), som tilbyr kulturelt opplegg for elever i den norske skolen. NODAs "Designskole for alle" har som mål å tilby kurs og aktiviteter som lærer barn og unge om design og arkitektur. I samarbeid med Den kulturelle skolesekken og vår kursholder, arkitekt Marc Ihle, fikk mange elever delta på Designskolen i oktober.

Vi besøkte Tromsdalen skole, Mortensnes skole og Sandnessund skole. Tre ulike skoler, sju forskjellige klasser og 125 elever i Tromsø fikk gjennom Designskolen lage "Arkitekturhatter". Utfordringen var å lage arkitektur på en hatt.

Arkitekt og kursholder Marc Ihle ga først deltakerne en innføring i hva arkitektur er. Hva skal til for at noe kan kalles arkitektur? Et bygg - eller kanskje til og med fuglerede? Etter innføringen fikk deltakerne boltre seg kreativt med saks, lim og farget papir.

Kreativiteten blomstret og resulterte i fantastiske hatter inspirert av kjent og ukjent arkitektur, som noen fikk vise i en "hatwalk".

Gjennom kurs som disse bidrar NODA i et utvidet tilbud til skolene, og styrker dermed opplæringen på arkitektur og design. Designskolen er et verktøy for å gi barn og unge et innblikk i fagenes egenart og mulighetsområdene fagene kan gi. For NODA er DKS en mulighet til å nå flere elever, også de som ikke har tilknytning til fagene fra før. Gjennom DKS kan vi gi alle barn en smakebit av design og arkitektur, uansett hvor de bor, størrelse på lommeboka eller hvem de er.

Slik utveksles mangfold; for NODA gjennom et mangfold av elever, og for skolene gjennom et mangfold i faglig og kulturelt tilbud. DKS er en flott demokratisk og inkluderende ordning som vi ønsker å satse mer på, ikke minst som et tilbud som passer godt med målene til "Designskole for alle".

Tusen takk til Tromsø kommune, til Den kulturelle skolesekken, til Marc Ihle, til skolene, og ikke minst til de engasjerte elevene!

Se bilder fra dagene her.


Program høsten 2021

Sandnessund skole 15.okt
Tromsdalen skole 18.okt
Tromsdalen skole 19.okt
Tromsdalen skole 21.okt
Tromsdalen skole 22.okt
Mortensnes skole 25.okt
Mortensens skole 26.okt