NODA navn

Designskole: kurs i linosnitt

Tid: 02.03.20 Kl. 10.00
Sted: Storgata 101. Samme lokaler som Graff

Velkommen til kurs i linosnitt med illustratør Kine Yvonne Kjær og Erik Austheim.

Værighet:2-4 mars: fra kl 10 til kl 13:00

Årets første Designskole arrangement går av stabelen i vinterferieuken. Velkommen til kurs for barn mellom 10-14. Kurset går over tre dager og det er kun plass til 10 deltakere.

Linoleumstrykk, også kalt linoleumssnitt, linosnitt eller bare lino, er en enkel grafisk trykketeknikk. Linoleumstrykk er også betegnelse for selve avtrykket, det vil si det grafiske bladet eller bildet. Trykkplaten består av et stykke linoleum, der en skjærer vekk det som ikke skal farges og gjengis på det ferdige trykket. Den myke lineoleumsplaten tåler maksimalt 30-50 avtrykk. En kan bruke flere farger, men motiver i svart-hvitt er vanligst.

Elevene får velge mellom 2 forskjellige uttrykk, som blir tilpasset til akkurat hver enkelt elev, slik at man lager noe helt individuelt. Dersom du ønsker det, så kan du selvfølgelig få lage ditt eget design.

Kine (36) har jobbet i 10 år som frilans illustratør. Hun studerte lino og trykkteknikker ved Edith Cowan University, Perth Australia. Hun ble uteksaminert i 2009, og har siden jobbet med mange forskjellige prosjekter innen visuell kommunikasjon.

Kine har lang erfaring med å holde kurs for barn og ungdom, og har de siste to årene hatt med seg Erik (34) for å hjelpe til på kursene.

Kurset varer i ca 3 timer per dag og i løpet av disse timene vil du ha laget ditt helt eget linosnitt/stempel.

Kurslederne hjelper deg til å få et bra resultat, uansett nivå.

Gratis å delta: Ta med deg matpakke!

Påmelding til post@no-da.no

Se bildene fra dagen her

Arrangementet er støttet av Samfunnsløfet!