NODA navn

Design for klima seminar

Tid: 29.08.19 Kl. 18.30
Sted: NODA - Flow - Strandgata 9

I forbindelse med NORADs nattevandring i Tromsø arrangerer NODA, i samarbeid med Tromsø kommune v/prosjekt arktisk hovedstad, miniseminar om design og klima.

Årets nattevandring har som fokus bærekraftsmål #13: Stoppe klimaendringene. NODA mener at design er et viktig verktøy for å løse mange av de utfordringene knyttet til klimaendringene og inviterer dermed til en kveld der dette blir belyst.

Program:

Servering: Pizza og mineralvann før vi går i gang med programmet

18:30 Velkommen ved NODAs leder Michele Widerøe og Tromsø kommunes leder for prosjektet Tromsø som Arktisk hovedstad Kirsti Methi

18:40 Foredragsholder: REGENERATIV DESIGN OG ARKITEKTUR: Industridesigner og arkitekt Kyrre Kalseth i Erlikpluss: skal snakke om hvordan design og arkitektur er avgjørende for å få til bærekraftige løsninger igjennom riktig fokus, brukerinnvolvering og materialvalg!

Så det blir både industridesign, interaksjonsdesign, servicedesign, arkitektur og interiørarkitektur. I vårt arbeid henger dette sammen.»

19:10 Pause

19:20 Foredragsholder: Monica Hannestad, Demos Norge. Hannestad er tidligere direktør i Design Region Bergen, Hun skal snakke om metoder for strategisk forankring av trippel bunnlinje, for å sørge for at bærekraft blir et langvarig og ekte konkurransefortrinn.

19:50 Mingling

20:30 Vel hjem

Vi har skrevet en artikkel om det: Design for klima

Bildene fra arrangementet finner du her

Om nattevandringer

Nattevandringene er en strategisk informasjonssatsning fra Norad som skal formidle engasjerende kunnskap om bærekraftsmålene. Nattevandringene kan arrangeres midt i bybildet eller i en skog, fjell, kyst som ligger i nærheten av byen. I turløypen setter vi ut flere lysinstallasjoner som inneholder kunnskap om bærekraftsmålene. Samtidig er nattevandringene en arena for turgåerne til å sammen skape spektakulære aktiviteter, som sprer oppmerksomhet om bærekraftsmålene til resten av landet. Kommunikasjonskonseptet engasjerer politikere, akademia, sivilt samfunn, næringsliv, redaksjonelle medier og Norges befolkning.

Tidligere har vi gjennomført nattevandringer i Oslo, Bergen, Ålesund, Bodø, Asker og Rjukan. Totalt har over 48 000 personer deltatt på nattevandringene. Her kan dere se videoklipp fra noen av destinasjonene:

https://www.facebook.com/Norad/videos/711309045917037/

https://www.facebook.com/Norad/videos/10156985480323521/

https://www.facebook.com/Norad/videos/10156464838268521/

https://www.facebook.com/Norad/videos/10156429183468521/

Nattevandringene bygges rundt pilarene; unikt, spektakulært, trygt og tilgjengelig. Vi oppfordrer alle til å ta med hodelykter, både av sikkerhetsmessige årsaker, men også en symbolsk handling der vi lyser opp veien for hverandre. Sammen med DNT og Røde Kors bidrar vi til å minimere risiko og sikre gode og bærekraftige turopplevelser.