NODA navn

Kurs: Arkitekturfotografering

Tid: 17.11.17 Kl. 09.00
Sted: Storgata 108, Tromsø

Bli med å oppdag Tromsøs arkitektur med NODA på Barnas dager

Bakgrunn:

Vi er omgitt av arkitektur – gammel og ny. Og når vi går rundt i Norge eller reiser til utlandet, ender vi ofte opp med å ta bilder av arkitektur. Arkitekturen er for mange vanskelig å fotografere, selv om den står stille. Arkitektur innbefatter bygninger, broer, trapper med mer. Ved å se på arkitektur gjennom arkitektenes øyne oppdager man en fest av linjer, lys og skygger, som man ellers ikke legger merke til.

Mål:

Hovedmålet for kurset, og gjennomgående for NODA, er å skape interesse og nysgjerrighet rundt arkitektur. I tillegg ønsker vi at barn, gjennom å leke seg som fotograf, legger merke til hvordan arkitektoniske prosjekter er designet, og få en bredere interesse og forståelse for faget.

Konseptet:

I løpet av en time skal elevene delta på fotokurs i gatene i Tromsø sentrum. Arkitekt og fotograf Kristina Schröder vil først gi elevene et innblikk i arkitekturfotografi gjennom å vise dem bilder hun har tatt. Så skal de sammen fotografere et bygg i byen. Favorittbildet kan sendes til prosjektleder i etterkant.

Materialer:

Elevene tar med seg et kamera, eller en mobiltelefon med kamera.

Målgruppe og tidspunkt:

09:00 – 10:00 / 6.-7. klasse
10:00 – 11:00 / 6.–7. klasse

Arrangementet er i samarbeid med Tromsø Kommunes Levende Lokaler prosjektet!
Bildene fra dagen finner du her
Vi arrangerer også Barn i byen - Bakgårdsvandring. Les mer om det her