NODA navn

Arctic. Ecology of Space

Tid: 28.11.20 Kl. 14.00
Sted: Nettarrangement

Velkommen til webinar og filmpremiere om nordnorsk arkitektur, etter samarbeidet mellom Arctic Art Institute og NODA.

Alt vi ser rundt oss, er design og arkitektur. Temaet "slow culture" var oppe under Artic Art Forum i 2017. Siden den gang har temaene økologi og resirkulering stadig viktigere temaer i Arktis. Dette seminaret tar for seg temaet bærekraftighet i design, arkitektur og kunst i de urbane rommene.

Påmelding registreres her!

For første gang vises et knippe ekslusive, undervisningsfilmer som er laget spesielt for Artic Art Forum. Filmene anbefales for studenter og lærere med spesialisering, samt en hver som er interessert i bærekraftig arkitektur og design.

Program:

14.00 Introduksjon. Informasjon om prosjektet (Ekaterina, Michele, Marc).

14.10 Ekaterina forteller om workshops og samarbeidet mellom skolene i Tromsø og Arkhangelsk. Oppsummering av prosjektet.

14.20 Marc forteller om bærekraft som tema og om filmene.

14.30 Mikhail Treshev (hovedkunstneren, arkitekt Arkhangelsk municipality) om prosessene i Arkhangelsk siden NODAs siste besøk.

14.50 Irina Alekseeva (hovedarkitekten i Yakutia Republic) om moderniseringsprosesser i republikken. Landskapsarkitektur-konkurranse. Interesse for evt.samarbeidsprosjekter.

15.10 Sergey Kulikov og Ivan Kuryachiy (Moskva) om deres prosjekter i Nord og bærekraft som tema.

15.30 Q&A, oppsummering.

Til webinaret kommer: Marc Ihle (arkitekt, underviser på Institutt for eksperimentell arkitektur, Universitetet i Innsbrück, prosjektleder i NODA), Irina Alekseeva (chief Architect of Yakutia), Mikhail Treschev (chief artist of Arkhangelsk), Sergey Kulikov (arkitekturhistoriker).

Filmene er et resultat av samarbeid mellom Arctic Art Institute i Arkhangelsk og Nordnorsk design- og arkitektursenter (NODA), og er støttet av Barentssekretariatet.

Foredragene under seminaret finner du her