NODA navn

Nordnorsk Design- og Arkitektursenter for unge

NODA_ung har som formål å gi barn og unge en best mulig opplæring rundt design og arkitektur. NODA_ung bidrar til å skape interesse og forståelse for arkitektur, design, samfunnsplanlegging og byutvikling. Målet er å utvikle, inspirere og motivere flere unge til å ta design- og arkitektur utdannelse, og slik bidra til en mer brukersentrert, estetisk, og bærekraftig landsdel.

NODA_ung består av tre deler:
- Unge byutviklere
- Designskole for alle; DARK_ung
- DARK_ung festival

Under kan du lese noen av aktivitetene til NODA_ung.

Aktiviteter:

TerraNODA awarded!

The first graduates from the AHO/Uit Landscape Architecture master programme were awarded with NODAs professionalism prize.

Podkast

Vil du vite hva en arkitekt eller designer gjør? Vi invitert våre medlemmer til å fortelle om deres reise fra skolebenken til arbeidslivet.

Ukrainsk design - gjør det selv

Har du perler og perlebrett hjemme? Da kan du printe ut disse enkle instrusjonene og lage egne mønster

Skøytedisco

Målet er å vise hvordan vi kan ta i bruk arktiske uterom i Tromsø på en annerleders og inkluderende måte. Ikke bare blir det gøy, men også en fin måte å være i fysisk aktivitet for alle deltakerne. Vi sørger for god stemning.


DARK_ung: plakatdesign

Er du glad i å tegne og være kreativ? I samarbeid med Tvibit sin UNG satsing; Kreativ Tirsdag, inviterer vi til kurs i plakatdesign.

DARK_ung: Festival 2023

Hvorfor må designfestivaler alltid være for voksne? 13 og 14 mai blir det design og arkitekturfestival for av og med barn og unge på Tromsø Bibliotek!

Hvem vet bedre hvordan Ungdommen skal ha det, enn Ungdommen selv?

NODA fikk snudd den negative omtalen om Ungdom som hang på kjøpesenter ved å invitere de på innspillsworkshop

Designskole for alle: DARK_ung

Designskolen er etablert for å gi et tilbud til barn og unge etter skoletid og i ferier for å gi opplæring i design og arkitektur. DARK_ung har arrangementer i løpet av skoleåret og designene som barn og unge lager blir stilt ut på DARK_ung festivalen som arrangeres hver vår.

DARK_ung: Build n Brus

Hei ungdom! Vis oss din ideelle møteplass! Hvordan kan det være på pyramiden?

Bli med oss å bygg modell og drikk brus.