NODA navn

Lys er viktig!

Det har vi som bor i Nord-Norge forstått. 

Valg av riktig lyssetting og lys-kilder har stor betydning for presentasjon og markedsføringen av produkter og tjenester. Lys en stor del av jobben for å skape den riktige synsopplevelse hos publikum. 

Det er ikke bare produkter og tjenester som trenger god belysning. Belysning kan også være med på å bekjempe høstmørket. Mørketiden setter sakte men sikkert sine skyggefulle klør over befolkningen og belysning blir viktigere enn noen gang. ”Lys har meget stor betydning for helse, velvære, orientering og trivsel. Når vi i tillegg vet at synet vårt står for ca. 80% av sanseinntrykkene, er det åpenbart at lys har mye å si for hvordan vi opplever og tolker våre omgivelser. ” sier Tomas Sjögren fra Lyskultur. 

Vi spurte Arve Olsen fra Light Bureau: Det å skape og omskape rom er en kunst, men hvor mye lys trenger vi egentlig for å skape gode opplevelser? ” Lys er et kraftfullt virkemiddel. Gjennom varierte case studies har vi utforsket og utfordret balansen mellom lys og mørke, det enkle og det komplekse.” Vi gleder oss til å lære mer om å skape gode opplevelser. 

Siste foredragsholder Tor S. Ditlevsen i Superlys skal fortelle om tanken bak lysdesignet han har gjort på prosjektet uteROMMET på KSAT i Tromsø. Tema for foredraget han er: ”Hva kan skje i møtet mellom sceniske virkemidler og en funksjonell utebelysning?”. Enda et spennende foredrag. 

Kvelden er spekket med belysende temaer og med tre fantastiske mennesker som skal holde foredrag om det de lever og brenner for. Det er åpenbart at god belysning er viktig! 

Velkommen skal du være til Verdensteateret klokken 18:00 – 31.10.2018.

Vi ses!

(bildene fra denne dagen finner du her)