NODA navn

I dagens avis om NODAs sommerfest

Nordnorsk design- og arkitektursenter arrangerte sommerfest ved Polarmuseet:

Feiret «sommeren» med 50-talls beachparty og lindy hoppers

LINDY HOP I VINDEN: Det var frisk bris, men god fart da Diana Wolfoson (til venstre) og Magdalena Simma fra Tromsø Lindy Hoppers holdt danseundervisning for folket på NODAs 50-talls beachparty lørdag formiddag.  FOTO: ESKILD JOHANSEN

STRANDFEST: Fjæra var også i bruk, som fjærer ofte er, når barn kommer på strandfest.  FOTO: ESKILD JOHANSEN

UTSTILLING: Polarmuseet hadde funnet fram gamle strandbilder fra 50-tallet i Tromsø.  FOTO: ESKILD JOHANSEN

POPUP BOD: Heidi Matre (til venstre) og Rebecka Nilsson driftet Wellys Cafe under NODAs sommerfest lørdag.  FOTO: ESKILD JOHANSEN

Danseformen Lindy hop var en av attraksjonene da NODA – Nordnorsk design- og arkitektursenter arrangerte sommerfest ved Polarmuseet. NODA har hatt «skjulte byrom» som tema for sommerfestene sine i flere år. Tidligere var det byens bakgårder som ble oppdaget, denne gangen var det havnebassenget og fjæra ved Tromsø Polarmuseum.

Havnebassenget en ubrukt perle

Ifølge Michele Widerøe er nettopp havnebassenget ved Polarmuseet en slik ubrukt perle. Målet med årets sommerfest var å introdusere bybefolkningen og invitere folk med på å bruke området mer aktivt.

– Strandfester ble jo oppfunnet på 50-tallet, så vi tenkte at beachparty var en fin måte å vise fram dette området, som også har ei flott strandlignende fjære her ved Polarmuseet, sier Michele som sammen med datteren Annabelle, koste seg i den friske brisen i havnebassenget.

Widerøe mener havnebassenget utenfor Polarmuseet er et uutnyttet uterom, og en liten perle i byen som bare venter på å bli gjenoppdaget. Ifølge Widerøe har området tidligere vært et livlig sted hvor byen møter sjøen, båtene møtte kaia og befolkningen kunne komme tett på vannkanten.

I tillegg til danseoppvisning, fikk også folk muligheten til å oppleve en tradisjonell amerikansk strandtorg, mat og forfriskninger.

Journalist: Eskild Johansen

Artikkelen kan du lese her: iTromsø