NODA navn

Bakgårdsfest Tromsø 2017

Tid: 24.06.17 Kl. 10.00
Sted: Storgata 6, Bakgården ved Driv

Årets bakgårdsfesten går av stabelen i 24.juni og denne gangen i Macks' bakgård!

NODA ønsker å vise de uutnyttede mulighetene av skjulte byrom i sentrum. Vi går inn for å transformere en lite synlig og kjedelig bakgård til en møteplass med folkeliv, musikk og energi. Dette ved å bruke arkitektur og design som sterke virkemidler i fremtoning og atmosfære. Det vil bys på grillmat, street art, musikk, servering, liv og røre. Prosjektet er et innspill i og vil gi et bidrar til en offentlig diskusjon om sentrumsutvikling. 

Årets bakgårdsfest deles i 4 ulike aktiviteter. 

• Arkitektur, landskapsarkitektur: Studentene ved Tromsø Academy of Landscape and Territorial Studies (LARK) har designet et innholdsrikt og levende rom ved bruk av gulvdekorasjoner og seiltak. Dette for å vise hvor mye en rød tråd kan gjøre for en helhet.

• Street Art: Vi inviterer street art kunstner, Kine Yvonne Kjær til å designe en av bakgårdens vegger. Formålet er å løfte sentrum og bydelen, og ikke minst øke attraktivitet for Tromsø som by. Under bakgårdsfesten vil også kursdeltakerne fra en tidligere gjennomført workshop få stille ut sin street art. 

• Smykkedesign: Wabi Sabi har lokaler i bakgården og vil holde åpne dører for alle som ønsker å se. 

• Servering: Det diskes opp med grillmat under festen og Mack står for servering fra sitt bryggeri. Media Event AS vil stå for musikk og festeligheter for barn i form av sukkerspinn og popkorn. 

En stor takk må rettes til Mack, Eiendomspar AS, Benzin, LARK, Kine Yvonne Kjær, eksterne medhjelpere i prosjektfasen og alle andre som har vært med på å få dette til.

Bildene fra dagen ser du her